Yumurta Tüketiminin Sağlık Üzerindeki Etkileri Araştırıldı
California San Diego Üniversitesi’ndeki (UCSD) araştırmacılar, yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini analiz etti. Haftada iki ila dört yumurta tüketen katılımcıların kan kolesterol seviyelerinin daha düşük olduğu belirlendi.
Yapılan araştırma aynı zamanda katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da inceledi. Araştırma sonuçları, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında daha az gerileme yaşadığını gösterdi. Ancak erkeklerde benzer sonuçlar elde edilmedi.
UCSD’den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ve Ricki Bettencourt, yumurtanın zararlı etkisi olmadığını hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli rol oynayabileceğini belirtti.
Kritz-Silverstein ve Bettencourt ayrıca yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısını ve işlevini koruyabileceğini vurguladı. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor.